2014 m. vasario 15 d., šeštadienis

Valentinas už 2rų

     “Valentinas už 2rų” 2013 – ųjų metų žiūrimiausios komedijos “Valentinas vienas” tęsinys. Patys kūrėjai filmą apibūdina kaip komediją su subtilios erotikos prieskoniu.
Pagrindinis filmo veiksmas vyksta Valentino dieną, kai visi ieško meilės, atveria širdį. Kaip šią naktį praleidžia vienas nuo kito pavargę sutuoktiniai: universiteto dėstytojas  ir jo žmona – seimo darbuotoja (kartu gyvenantys daugiau nei dvidešimtmetį); jaunas politikas ir jo gyvenimo puošmena; gyvenimu ir darbu nusivylęs psichologijos profesorius ir netyčia susitikę jaunuoliai – žavus dainininkas ir medicinos studentė. Visi jie atsiduria keistose situacijose, kurios priverčia susimąstyti, suprasti ką išties myli ir nemeluoti pačiam sau. O Valentinas? Jis ir vėl ieško meilės, tačiau šįsyk atsiduria nepavydėtinoje situacijoje.
    Penkios poros sprendžia gyvenimiškus klausimus, filme gvildenama neištikimybės, meilės ir santykių temos. Kiekvienos poros gyvenime, galime atrasti atitikmenų saviškiam. Penkios skirtingos poros primena mūsų, ar giminaičių, bičiulių ar kaimynų poras.
     Filmas jautrus, šmaikštus, romantiškas ir gyvenimiškas, puikiai subalansuotas lietuviškam skoniui, nes sukurtas lietuvių kino kūrėjų.
    Filmo pabaigoje Jurgita Jurkutė ištaria žodžius: “Valentinas išėjo. Išėjo visam laikui”, o ekrane pasirodę žodžiai: “Vytai, tu visad liksi mūsų širdyse…” nejučia sugraudina, paliečia širdį ir priverčia nubraukti nuoširdžią ašarą.
     Filmo pabaigos nepavadinsi optimistiška, bet aš tikiuosi, kad Valentinui, kur Jis bebūtų viskas  bus gerai...

PREMJERA: 2014 02 07
ŽANRAS: Komedija
TRUKMĖ: 1h 50 min
CENZAS: nuo 16 m.
REŽISIERIUS: Evaldas Kubilius
PRODIUSERIS: Žilvinas Naujokas, Donatas Ulvydas
AKTORIAI: Jurgita Jurkutė, Vidas Petkevičius, Vaidotas Martinaitis, Algirdas Gradauskas, Asta Baukutė, Karina Stungytė, Agnė Jagelavičiūtė, Vaidas Baumila
MUZIKA: Filme skamba populiarios tik lietuvių kūrėjų dainos. Muzika: Freaks On Floor, Jazzu, Biplan, Rebelheart, Vaidas Baumila.
Valentinas už 2rų treileris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą