2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Našlaitė (Orphan)

     Nesu siaubo filmų gerbėja, tačiau mano draugų tarpe tokių yra. Filmo "Našlaitė" ("Orphan"), kurio premjera Lietuvos kino teatruose buvo 2009 metais nebuvau mačiusi. Šis siaubo filmas prikaustė, visą laiką ore tvyrojo įtampa, netikėtumo jausmas...
     Skaudi negimusio kūdikio netektis prislėgė Keit ir Džono šeimą. Keitė sapnuoja košmariškus sapnus, kurie moteriai neduoda ramybės. Pora augina du vaikus: berniuką ir kurčniabylę mergaitę, tačiau nusprendžia įsivaikinti devynerių metų mergaitę. Vietinėje našlaičių prieglaudoje sutuoktiniai susižavi Estera, ši mergaitė akivaizdžiai išsiskiria iš bendraamžių būrio: savo keista apranga, mąstysena, branda ir sužavi Džoną bei Keitę.
     Estera apsigyvena sutuoktinių namuose ir tada prasideda keisti dalykai. Mergaitė specialiai kiršina sutuoktinių porą, siekia juos išskirti, išardyti šeimyninę idilę, žudo, kėsinasi į sutuoktinių biologinių vaikų sveikatą ir gyvybę. Džonui sunku patikėti, jog iš pirmo žvilgsnio gera mergaitė, gali taip elgtis. Tačiau Keitė jaučia, jog Estera nėra angelas, ir ji pradeda domėtis, ką iš tiesų slepia ši mergaitė?
     Filmo atomazga sunkiai nuspėjama, siužetinė linija įdomi, prikaustanti.
     Filmas įtraukiantis, šokiruojantis ir intriguojantis, psichologinis trileris. Filmas patiks siaubo žanro mėgėjams ir ne tik.

PREMJERA LIETUVOJE: 2009 09 25
ŽANRAS: Siaubo.
TRUKMĖ: 123 min
CENZAS: nuo 16 m.
REŽISIERIUS: Jaume Collet-Serra
AKTORIAI:Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder, Jimmy Bennett ir kt.



















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą